Следвайте Гласове в ТелеграмПредставители на Украйна заявиха днес, че Русия не

...
Следвайте Гласове в ТелеграмПредставители на Украйна заявиха днес, че Русия не
Коментари Харесай

Украйна: Няма доказателства, че десетки военнопленници са загинали при катастрофата на Ил-76

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Представители на Украйна обявиха през днешния ден, че Русия не е предоставила достоверни доказателства в поддръжка на изказванията си, че нейните въоръжени сили са свалили военнотранспортен аероплан, пренасящ украински военнопленници, които е трябвало да бъдат разменени за съветски военнопленници, съобщи Асошиейтед прес.

Украинската организация, която се занимава с размяната на пленници, сподели късно нощес, че Русия " с огромно забавяне " им е предоставила лист с 65 украинци, които съгласно Москва са починали при самолетната злополука в сряда в съветската Белгородска област.

Координационният щаб на Украйна за военнопленниците съобщи, че роднините на посочените военнопленници не са съумели да разпознават околните си на фотосите от мястото на злополуката, предоставени от съветските управляващи. В обновената информация на организацията се цитира началникът на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов, че Киев не разполага с доказана информация за това кой е бил на борда на самолета.

Руското министерство на защитата съобщи в сряда, че ракети, изстреляни от другата страна на границата, са свалили военнотранспортния аероплан, който съгласно ведомството е превозвал военнопленниците назад към Украйна. Местните управляващи в Белгород, който граничи с Украйна, обявиха, че при злополуката са починали всички 74 души на борда, в това число шестима членове на екипажа и трима съветски военнослужещи.

" В момента не разполагаме с доказателства, че на борда на самолета може да е имало толкоз доста хора. Твърдението на съветската агитация, че самолетът Ил-76 е превозвал 65 украински военнопленници (на път) към замяна на пленници, продължава да повдига доста въпроси ", сподели Буданов.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР